Klaar voor de zomer met René Froger

7 jaar geleden

Het hangt in de lucht: De lente komt eraan, het is tijd voor verandering. Tijdens mijn ochtendritje naar kantoor zag ik zowaar de eerste krokussen zich dapper uitstrekken om de eerste zonnestralen op te vangen. Tijd om ons witte huidje en de overtollige winterkilo’s van ons af te schudden.

Het hangt in de lucht: De lente komt eraan, het is tijd voor verandering. Tijdens mijn ochtendritje naar kantoor zag ik zowaar de eerste krokussen zich dapper uitstrekken om de eerste zonnestralen op te vangen.

Tijd om ons witte huidje en de overtollige winterkilo’s van ons af te schudden. Ook deze lange, natte winter ging voor mij (en waarschijnlijk ook voor velen van jullie), gepaard met eindeloze avondjes series kijken. Natuurlijk met een bel rode wijn en de nodige snacks, want het moet wel leuk blijven toch?!

Dus ga ik mijn goede voornemens nieuw leven inblazen en het inmiddels zoekgeraakte pasje van de sportschool tevoorschijn te toveren.

En dit allemaal om me voor te bereiden op het door veel vrouwen gevreesde moment: Rokjesdag. Het hangt elk voorjaar weer als een soort zwaard van Damocles boven onze hoofden: We moeten weer letterlijk met de benen bloot!

Niet alleen wij vrouwen willen weer strak in ons vel. Maar liefst 84% van de Nederlanders staat positief tegenover afvallen. Maar om wat voor reden dan ook, blijft het moeilijk.

Daarom zijn wij met niemand minder dan René Froger een campagne gestart. Hierin staat een permanente, gezondere levensstijl centraal. Want, zoals René zegt:

“Het is klaar. Genoeg geweest. Ik wil leren hoe ik blijvend dingen kan veranderen en met behulp van die kennis een nieuwe levensstijl ontwikkelen. Want afvallen gaat niet vanzelf."

Dus heb ik de afgelopen maanden met René zijn honden uitgelaten in de wei (één van zijn  manieren om in vorm te blijven) en voor ik het wist stond ik mee te zingen tijdens zijn “30 jaar hits” concert (gewoon omdat het kon). Want de komende maanden volgen we hier zijn challenge, en willen we zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om mee te doen.

Terwijl ik dit schrijf zit ik in mijn sportoutfit aan de keukentafel. Nog even het moment voor me uit te schuiven. Maar voor de verandering is uitstel dit keer geen afstel. Ook ik ga me klaarmaken voor de zomer. Geholpen door René Froger. Want samen staan we sterk! 

Doe je ook mee?