Deze boeken wil je lezen!

5 jaar geleden

Herken je dat? Die behoefte om ECHT weer eens te verdwijnen in een goed boek. Voordat je gaat slapen lekker tot rust komen door een meeslepend, goed of bijzonder verhaal. Klinkt toch een stuk beter dan kansloos zappen of het – voor de zoveelste keer – checken van je Facebookpagina?! Maar herken je het ook, dat je vaak ingehaald wordt door de waan van de dag en dat de lijst met toppers die je nog wilt lezen steeds langer wordt? No more excuses! Tijd voor een goed boek.

Herken je dat? Die behoefte om ECHT weer eens te verdwijnen in een goed boek. Voordat je gaat slapen lekker tot rust komen door een meeslepend, goed of bijzonder verhaal. Klinkt toch een stuk beter dan kansloos zappen of het – voor de zoveelste keer – checken van je Facebookpagina?! Maar herken je het ook, dat je vaak ingehaald wordt door de waan van de dag en dat de lijst met toppers die je nog wilt lezen steeds langer wordt? No more excuses! Tijd voor een goed boek.

Pak je moment: voor het slapen gaan, in je luie stoel of op vakantie. Lezen is fijn, lezen is ontspannend, lezen is goed voor je! Om je een heleboel uitzoekwerk te besparen, het is immers niet rustig geweest in ‘boekenland’, hebben we acht ‘must reads’ voor je op een rijtje gezet. Kun je mooi gelijk aan je momentje van rust en bezinning beginnen.

1. Als het zaterdag wordt – Nicci French
Een Nicci French kan nooit saai zijn. Ook dit boek is weer bloedstollend spannend en gaat over de 32-jarige Hannah die zit opgesloten in een psychiatrische inrichting. Jaren geleden is ze veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Maar is Hannah wel echt gestoord?

2. De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl
New Yorkse societyrubrieken noemden haar ‘de rijkste en verdrietigste weduwe van de stad’. Allene Tew wordt in haar leven prinses en de peetmoeder van Beatrix. Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd – aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt.

3. De verwarde cavia – Paulien Cornelisse
Dit verhaal klinkt vrij bizar. Maar wie het eerste boek van Paulien Cornelisse heeft gelezen, weet dat deze schrijfster een lach op je gezicht kan toveren. Deze cavia zit tussen de mensen op een kantoor. Het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in ‘De verwarde cavia’ heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

4. Gouden jaren – Annegreet van Bergen
‘In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder.’
‘In 1961 zond de televisie 24 uur uit – per week.’
‘In 1965 moesten we naar de buren om te bellen.’

Kan je het je nog voorstellen? De Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten volledig heeft veranderd.

5. Het grote poetsboek – Diet Groothuis
Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je huis ventileren? Wie weet dit soort dingen nog? Je moeder weet het, je oma wist het, maar ken jij alle trucjes eigenlijk wel? Diet Groothuis heeft net zo’n hekel aan schoonmaken als menig persoon, maar ze weet dat een fris, opgeruimd en schoon huis rust brengt in hoofd en lichaam.

6. Meisje in de trein – Paula Hawkins
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Op een dag ziet ze echter iets vreemds en waarschuwt ze de politie. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is…

7. Rivka – Femmetje de Wind
Rivka Cohen heeft een succesvolle
 carrière als redacteur en een schijnbaar gelukkig gezinsleven, maar innerlijk knaagt de onrust aan de zorgvuldig opgebouwde buitenkant. Rivka groeide op in een gezin waar haar Joodse vader de oorlog altijd met zich meedroeg. Zijn trauma komt tijdens de intense verhouding met de oudere en getrouwde Daniel pijnlijk bij Rivka aan de oppervlakte. Hoe ver zal zij gaan om het verleden van haarzelf, haar vader en haar verloren familie te herstellen?

8. Voedingsmythes – Martijn Katan
We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap – en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed heeft op de gezondheid. In dit boek de wetenschappelijke feiten rondom 70 voedingsmythes. Over groente en fruit, de magnetron, diëten en veel meer.

Pssst, een (goed) boek geven, blijft een topcadeau. Je geeft een mooi verhaal, een momentje rust én een leuke toevoeging voor het interieur in één.

Ontvangen is leuk. Geven nog leuker! Floor en Elfi van Givaholic struinen met liefde menig winkel en het wereldwijde web af om dat ene speciale cadeau te vinden. Of het nu voor een verjaardag, housewarming, ‘just for fun’ of een huwelijk is... Givaholic inspireert en selecteert voor jou ‘de kersen op de taart’. Daar hoort uiteraard ook print bij!