De wederwaardigheden van een redactie stagiaire

5 jaar geleden

Wow, wat een spectaculaire tijd heb ik bij Wind Publishing gehad! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het werkbestaan is best wat zwaarder dan ik mij had voorgesteld. Werk je echt zoveel lange dagen? Kun je echt zenuwachtig zijn voor je allereerste werkdag? En houd je je echt bezig met hoe je overkomt op je werkgever? Ik vroeg het mij af, maar had van tevoren niet kunnen bedenken dat al die aspecten hartstikke wáár zijn.

Wow, wat een spectaculaire tijd heb ik bij Wind Publishing gehad! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het werkbestaan is best wat zwaarder dan ik mij had voorgesteld. Werk je echt zoveel lange dagen? Kun je echt zenuwachtig zijn voor je allereerste werkdag? En houd je je echt bezig met hoe je overkomt op je werkgever? Ik vroeg het mij af, maar had van tevoren niet kunnen bedenken dat  al die aspecten hartstikke wáár zijn. Op je eerste dag bén je nu eenmaal bezig met het achterlaten van een goede indruk (voor zover je weet hoe dat van je wordt verwacht) en die eerste keer dat je het kantoor binnenloopt ís echt nervewrecking! Lange dagen en ook echt wel wat slapeloze nachten, omdat je nog zoveel werk af wil maken, horen ook allemaal bij het werkleven. Daarmee is dit natuurlijk niet minder leuk, integendeel zelfs! Hoeveel kansen kan een redactiestagiaire krijgen? Daar heb ik het antwoord op, want ik heb deze titel vijf maanden lang met eer gedragen. Ik mocht mijn naam verbinden aan meer dan honderdvijftig artikelen voor een website, schreef artikelen voor een magazine, ik heb meegewerkt aan een fotoshoot, meegelopen bij filmopnames, interviews gedaan met BN’ers, premières bijgewoond, heb de kans gekregen mezelf volledig te ontplooien en mocht optimaal ervaren hoe het leven van een redactrice eruit ziet.

Ik heb mezelf van binnen naar buiten moeten keren en alle zeilen bij moeten zetten om steeds het best mogelijke werk af te leveren.  Tijd botste daar soms flink met mijn perfectionisme. Het bleef elke keer weer een raadsel hoe ik in moest spelen op de online wereld, waarin alles 24 uur per dag, zeven dagen per week doorgaat. Daar bleek ik weliswaar best vernuftig: ik vond mijn eigen manier in het meedraaien met deze wereld. Zo leerde ik mijn werk opzij te leggen, waar ik dat van nature niet doe. En zie jezelf maar eens staande te houden in een omgeving waarin het meest ondenkbare, gekke, maar leuke voor je neus plaatsvindt!

Ik kijk terug op een ervaring die mij echt míj heeft gemaakt. Ik ben gevormd en in positieve zin ook vervormd. Ik heb lastige momenten meegemaakt en ben nog meer gegroeid. Ik heb een kans gekregen die ik nooit zal vergeten en ervaringen opgedaan die ik mijn leven lang bij mij zal dragen. Wind Publishing is vijf maanden mijn leven geweest en ik zou deze maanden als het kon zo weer overdoen.