Blog

4 jaar geleden

Leiderschap versus schrijverschap

Wat zijn de overeenkomsten tussen het schrijven van een roman en het leiden van een groep of organisatie? Een bespiegeling in vijf aktes.

Lees verder

4 jaar geleden

Johan Cruijff - Een ontmoeting

In 2013 gaf WindPublishing een stripboek uit over de jeugd van Johan Cruijff. Uitgever Femmetje de Wind denkt terug aan hoe dat boek tot stand kwam.

Lees verder

5 jaar geleden

Deze boeken wil je lezen!

Herken je dat? Die behoefte om ECHT weer eens te verdwijnen in een goed boek. Voordat je gaat slapen lekker tot rust komen door een meeslepend, goed of bijzonder verhaal. Klinkt toch een stuk beter dan kansloos zappen of het – voor de zoveelste keer – checken van je Facebookpagina?! Maar herken je het ook, dat je vaak ingehaald wordt door de waan van de dag en dat de lijst met toppers die je nog wilt lezen steeds langer wordt? No more excuses! Tijd voor een goed boek.

Lees verder

7 jaar geleden

Gelukkig werken mét ambities, kan dat eigenlijk wel?

Op het WindPublishing blog laten we vrouwelijke ondernemers aan het woord. Deze week Juul van den Boomen, coach in werkgeluk. Haar bedrijf zit in een transitiefase met alle bijkomende werkzaamheden: Een nieuwe website mét eigen animatiefilm, een nieuwe propositie met nieuwe naam (Toptimism at work).

Lees verder

7 jaar geleden

Mijn eerste keer

Oh, het boekenbal. Het roemruchte Literaire feest der feesten. Waar de norse schrijvers bijeenkomen. Waar ze onliterair losgaan. Of dronken. Of op zijn minst gedrag vertonen dat ze normaliter alleen bij elkaar fantaseren om hun personages cachet te geven.

Lees verder

7 jaar geleden

Klaar voor de zomer met René Froger

Het hangt in de lucht: De lente komt eraan, het is tijd voor verandering. Tijdens mijn ochtendritje naar kantoor zag ik zowaar de eerste krokussen zich dapper uitstrekken om de eerste zonnestralen op te vangen. Tijd om ons witte huidje en de overtollige winterkilo’s van ons af te schudden.

Lees verder